De schrijfster

‘Brad, de vegetarische superheld!’ is geschreven door Kristel Melissa. Ze is opgegroeid in Zeeland met vele hobby dieren aan huis. Paarden, kippen, schapen, konijnen, vogels, pauwen, geiten, vissen, eenden en een hond.

Vega
Toen Kristel 8 jaar was, wilde zij vegetariër worden na het zien van een video op school over de vleesindustrie. In combinatie met haar liefde voor dieren, was dat de reden om geen dieren meer te eten. In de jaren 90 was vegetariër zijn nog best “gek”, dat is vandaag de dag gelukkig niet meer zo.

Ontstaan Brad
Tijdens de voorleesfase van haar zoon Chase, kwam Kristel tot de ontdekking dat er geen kinderboeken zijn met een vegetarische hoofdpersoon. Daarom schreef zij destijds speciaal voor hem het verhaal ‘Brad, de vegetarische superheld!’
Jaren lang las zij dit verhaal voor vanaf uitgeprinte A4tjes. Uiteindelijk besloot zij, tot groot plezier van haar zoon, om een illustrator te zoeken en het boek uit te geven, zodat meer kinderen kunnen genieten van het verhaal. Mireille van Yperen heeft het boek geïllustreerd. Chase heeft geholpen met het uitkiezen van de kleuren en tekeningen.

Bewustwording
Bewust leven is iets dat Kristel altijd al heeft bezig gehouden. Zij is o.a. mindset coach en wordt regelmatig ingezet om als ervaringsdeskundige huiselijk geweld te spreken. Daarnaast is zij zorgvrijwilliger in een hospice.
Haar bedrijf Mindset Motivation is begin 2020 opgericht. Ze helpt mensen o.a. om bewust te worden van gedachten en patronen die zij meedragen vanuit hun jeugd. Sinds 2021 organiseert zij workshops voor vrouwen met verschillende thema’s. Meer informatie hierover vind je op www.kristelmelissa.com.