De Auteur: Kristel Melissa

“Brad, de vegetarische superheld!” is geschreven door Kristel Melissa, een auteur met een passie voor dieren en bewust leven. Opgegroeid in Zeeland, had ze vele hobbydieren aan huis, waaronder paarden, kippen, schapen, konijnen, vogels, pauwen, geiten, vissen, eenden en een hond.

Vega levensstijl
Op 8-jarige leeftijd besloot Kristel vegetariër te worden nadat ze een video op school had gezien over de vleesindustrie. Haar liefde voor dieren in combinatie met deze ervaring zorgde ervoor dat ze ervoor koos om geen dieren meer te eten. In de jaren 90 was het nog niet zo gebruikelijk om vegetariër te zijn, maar gelukkig is dat tegenwoordig anders.

Het ontstaan van Brad
Tijdens het voorlezen aan haar zoon Chase, ontdekte Kristel dat er geen kinderboeken waren met een vegetarische hoofdpersoon. Om die reden schreef ze destijds speciaal voor hem het verhaal van “Brad, de vegetarische superheld!” Jarenlang las ze het verhaal voor vanaf uitgeprinte A4’tjes. Uiteindelijk besloot ze, tot groot plezier van haar zoon, om een illustrator te zoeken en het boek uit te geven, zodat meer kinderen van het verhaal kunnen genieten. Mireille van Yperen heeft het boek geïllustreerd, waarbij Chase heeft geholpen met het kiezen van kleuren en tekeningen.

Bewustwording
Bewust leven is altijd al een belangrijk thema geweest voor Kristel. Naast het schrijven is ze mindset coach en hypnotherapeut. Bovendien zet ze zich in als zorgvrijwilliger in een hospice.

In 2020 heeft Kristel haar bedrijf Mindset Motivation opgericht, waar ze mensen helpt om bewust te worden van gedachten en patronen die ze met zich meedragen vanuit hun jeugd. Sinds 2021 organiseert ze ook workshops voor vrouwen met verschillende thema’s. Meer informatie hierover is te vinden op www.kristelmelissa.com.

Dompel jezelf onder in de wereld van “Brad, de vegetarische superheld!” en ontdek de passie en betrokkenheid van auteur Kristel Melissa bij het bevorderen van bewust leven en het inspireren van jonge lezers.